Klemgereden bestelbus in R’dam leidt naar 500 kilo harddrugs in Utrecht

Een bestelbus die woensdagavond door de Rotterdamse politie werd klemgereden in Capelle aan den IJssel heeft geleid naar een grote partij harddrugs en heel veel contant geld. In totaal werd er zo’n 570 kilo harddrugs in beslag genomen.

Een bestuurder viel R’damse rechercheurs op waarop ze besloten hem te volgen. Nadat de man iemand op had gehaald bij een woontoren ging de rit verder en werd op de Drinkwaterweg een overdracht gezien van vermoedelijk drugs naar de inzittende van een busje. De rechercheurs grepen gelijk in en konden de bestuurder van de auto, een 29-jarige man uit Barendrecht, aanhouden. Zijn passagier wist te ontkomen.

De bestuurder van de bestelauto ging er vandoor en werd in Capelle aan den IJssel klemgereden. In de bus van de 29-jarige man uit Marokko werd ruim 70 kilo harddrugs aangetroffen in een verborgen bergplaats. Daarnaast lagen in de bus ook een drietal sleutels van onder meer een luxe penthouse in het centrum van Rotterdam.

Na toestemming van de officier van justitie werden twee appartementen doorzocht. Daarbij werden grote contante geldbedragen, een vuurwapen en luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. De derde sleutel bleek te horen bij een opslagbox in de omgeving van Utrecht. Daar vonden agenten zes bestelbussen die een identieke verborgen bergplaats als de bestelauto hadden. Daarin werd een grote hoeveelheid harddrugs, zo’n 500 kilo, en een revolver en machinepistool gevonden. Het onderzoek naar de drugsvangst is nog gaande en meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.