De FBI is in de Verenigde Staten bezig met een klopjacht op een ‘zeer gevaarlijke vrouw’ die geïnspireerd zou zijn door de Columbine High School schietpartij van 20 jaar geleden.

Het gaat om een 18-jarige vrouw die bedreigingen zou hebben geuit met een link naar het bloedbad van bijna 20 jaar terug. De gezochte verdachte heeft afgelopen week een wapen en munitie aangeschaft. Wat de inhoud van de bedreigingen zijn is in verband met het onderzoek niet bekendgemaakt door de FBI en politie.

Volgens agenten van de FBI is de vrouw maandagnacht van Miami naar Colorado afgereisd en heeft een wapen en munitie gekocht. De bedreigingen worden zeer serieus genomen en scholen hebben veiligheidsmaatregelen getroffen. Mensen die de vrouw zien wordt afgeraden om haar zelf te benaderen.

Op 20 april is het precies 20 jaar geleden dat er een bloedbad werd aangericht op de Columbine High School. De scholieren Eric Harris en Dylan Klebold gingen zwaarbewapend naar het complex en schoten twaalf leerlingen en een leraar dood. De twee pleegden na het bloedbad zelfmoord.