Klopjacht op schutter dubbele liquidatie mannen van 57 en 62 jaar in McDonald’s Zwolle

Het onderzoek naar de dubbele liquidatie bij een schietpartij in de McDonald’s in Zwolle is in volle gang.

Op woensdag kwamen rond 18.00 uur bij de hulpdiensten meldingen binnen van een schietpartij de fastfoodzaak aan de Floresstraat. De politie, ambulance en traumahelikopter werden opgeroepen. Op de plaats delict werd een dode en een zwaargewonde aangetroffen. Er is nog geprobeerd om de gewonde man te reanimeren maar dat mocht niet baten. Beide slachtoffers zijn kort na de schietpartij overleden.

De politie heeft de plaats delict afgezet en een groot onderzoek ingesteld. De slachtoffers zijn twee mannen van 57 en 62 jaar uit Zwolle. Er is in de omgeving met onder meer een helikopter gezocht naar verdachten. De schutter is ondanks een klopjacht niet meer aangetroffen. Wat de aanleiding was voor de moordaanslag wordt onderzocht. De modus operandi lijkt op dat van een liquidatie in het criminele milieu.

Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Het team verzamelt momenteel alle informatie over het schietincident en is op zoek naar alle relevante informatie. Veel gasten van de McDonald’s zijn ten tijde van het schietincident gevlucht uit het restaurant. De politie wil graag met iedereen spreken die kort voor of op het moment van het schietincident aanwezig was in het pand of rond het terrein van de McDonald’s. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden.