Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Koffer met cocaïne, XTC en automatisch vuurwapen van balkon gegooid bij inval Amsterdam

Een speciaal rechercheteam van de Amsterdamse politie heeft invallen gedaan in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Bij de actie is 288.000 euro cash, 12 kilo cocaïne, tassen vol XTC en een automatisch vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn zeven voertuigen in beslag genomen.

De recherche kwam drie drugskoeriers van 32, 29 en 28 jaar op het spoor die pakjes cocaïne afleverden met een taxi. Uit de observaties bleek dat de drugshandel nogal lucratief was en de recherche heeft berekend dat de verdachten wekelijks gemiddeld 500 bestellingen afleverden. Elke bestelling was minimaal 50 euro wat een wekelijkse omzet opleverde van 25.000 euro.

Het onderzoek naar de drugskoeriers leidde uiteindelijk naar twee vermeende opdrachtgevers, een 38-jarige man uit Amsterdam-West en een 28-jarige uit Amsterdam-Buitenveldert. Uiteindelijk zijn zes huiszoekingen verricht en troffen agenten aanzienlijke hoeveelheden drugs aan.

Bij een inval in een huis in Zuidoost werd een koffer van het balkon naar beneden gegooid. Die bleek gevuld te zijn met cocaïne, XTC en een automatisch vuurwapen. In de woning werd ook nog drugs gevonden. In totaal ongeveer 12 kilogram pure cocaïne. De 50-jarige bewoonster is hierop aangehouden en vastgezet.