Koffiebeker leidt politie naar mogelijke dader 47 jaar na gruwelijke moord

Een koffiebeker heeft na 47 jaar geleid tot de aanhouding van een mogelijke moordenaar.

Het gaat om een moord uit 1975 in Lancaster Pennsylvania. De 19-jarige Lindy Sue Biechler werd toen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Met negentien messteken stak de dader haar dood. Volgens de politie heeft ze gevochten voor haar leven. De oom en tante van het slachtoffer troffen haar lichaam aan en waarschuwden de politie.

Er werd een groot onderzoek gestart en er zijn sporen verzameld. Het gaat onder meer om sperma- en bloedsporen. Deze sporen hebben destijds niet geleid naar een verdachte. Er is nu een revolutionaire techniek toegepast waarbij wordt gekeken naar de erfelijke eigenschappen van de dna donor. De inmiddels 68-jarige David Sinopoli kwam in beeld als verdachte en de politie bedacht een plan.

De man kwam in 1975 al in beeld omdat hij in hetzelfde appartementsgebouw woonde als het slachtoffer. Hij werd gevolgd en in februari wist de politie zijn dna in handen te krijgen. Een koffiebeker die hij weggooide op het vliegveld leverde het benodigde resultaat. Daarop is Sinopoli aangehouden. De man wordt verdacht van moord en zit voorlopig vast.