Koffiehuis Amsterdam gesloten na inval en wapenvondst

In Amsterdam Nieuw-West is vrijdagavond een inval gedaan in een koffiehuis nadat er informatie was binnengekomen dat er gewapende criminelen in het koffiehuis aanwezig zouden zijn. Tien personen tussen de 28 en 62 jaar oud zijn aangehouden.

De regionale recherche die onderzoek doen naar liquidaties kregen vrijdag informatie binnen waaruit bleek dat een aantal personen met vuurwapens aanwezig zou zijn in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein.

Een arrestatieteam viel het pand binnen en de aanwezige klanten en personeel is gecontroleerd en gefouilleerd. Hierbij werden enkele handvuurwapens, een steekwapen en een kleine hoeveelheid drugs gevonden en in beslag genomen. Ook bleken een klant en personeelslid niet in het bezit te zijn van een geldige verblijfsvergunning. Daarnaast werden grote geldbedragen aangetroffen wat erop mogelijk op wijst dat er illegaal gegokt werd.

Na de actie bij het koffiehuis zijn vier woningen in Amsterdam-West doorzocht. Hier werden een automatisch wapen, patroonhouders, munitie, stroomstootwapens en drugs gevonden en in beslag genomen. In het koffiehuis zijn zeven aanhoudingen verricht. In de daaropvolgende huiszoekingen zijn drie personen aangehouden.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft het koffiehuis laten sluiten na de wapenvondst.