Kogelwerend vest en vuurwapens gepakt bij controle auto in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft donderdagavond vuurwapens en een kogelwerend vest aangetroffen en in beslag genomen na een controle. Meerdere personen zijn aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op de Strevelsweg een auto rijden waarvan de bestuurder bekendstaat als vuurwapengevaarlijk. Daarop werd besloten het voertuig te volgen en op het Zuidplein kreeg de bestuurder een stopteken.

Bij fouillering van de drie inzittenden bleek dat één van de mannen een kogelwerend vest aan had. Dit was voor de politie reden om de auto te doorzoeken en dat leverde twee vuurwapens op. De verdachten , twee Rotterdammers van 34 en 37 jaar en een 19-jarige Spijkenisser, werden aangehouden.

Vervolgens werd een woning van één van de verdachten doorzocht en zijn nog twee Rotterdammers van 28 en 45 jaar aangehouden. Bij doorzoeking werden gebruikershoeveelheden harddrugs aangetroffen.

Voor de 28-jarige Rotterdammer bleef het daar niet bij want het bleek dat hij een openstaande celstraf van 31 dagen nog uit moeten zitten. Daarnaast wordt hij verdacht van een mishandeling van een vrouw in een woning aan de Bermdijk. De verdachten zitten vast en de politie heeft een onderzoek ingesteld.