Koi Karpers

Geld, Koi Karpers en jetski’s bij verdachten drugssmokkel

De politie heeft afgelopen zaterdag in een onderzoek naar drugssmokkel en witwassen op zes locaties invallen gedaan in panden in Zeewolde en Soest. Bij de invallen zijn meerdere wapens, drugs, contant geld, jetski’s, dure auto’s en zeldzame Koi Karpers aangetroffen en in beslag genomen.

De politie startte een onderzoek omdat het vermoeden bestond dat de verdachten een transportbedrijf in Zeewolde gebruikten voor drugstransporten. Vermoedt wordt dat met de transporten tonnen of zelfs miljoenen verdiend zijn. Met dit geld zouden de verdachten investeringen hebben gedaan en drugs en luxe goederen, waaronder een verzameling zeldzame Koi Karpers, hebben gekocht.

Bij de invallen deden in totaal honderd politieagenten mee. Tijdens de doorzoekingen werd bij de hoofdverdachte een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden. Daarnaast zijn een hoeveelheid contant geld, drugs, acht trekkers met oplegger, meerdere auto’s, waaronder een aantal luxe voertuigen, jetski’s, een speedboot en Koi Karpers in beslag genomen. De hele administratie van het transportbedrijf is in beslag genomen voor nader onderzoek.

 

Twee verdachten zijn door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld en één verdachte voor nog drie dagen in de politiecel. Zes verdachten zijn na verhoor en onderzoek weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachte. Onder de aangehouden personen zijn de directeur en aandeelhouder van het transportbedrijf. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.