In de Mexicaanse steden Reynosa en Rio Bravo was het afgelopen weekend zeer onrustig met heftige schietpartijen door sicarios van drugskartels. In een video is te zien hoe de zwaarbewapende mannen in een konvooi door de stad rijden.

De leden van verschillende drugskartels raakten afgelopen weekend in gevecht met elkaar en de politie. Het ging er zoals gewoonlijk in Mexico heftig aan toe en er zijn veel doden gevallen. Ook onschuldige omstanders zijn geraakt en gedood door rondvliegende kogels uit machinegeweren.

De sicarios houden ook van smartphones en video’s maken en dit doen ze vaak ook tijdens hun werkzaamheden. In onderstaande video is een sicario te zien die zwaarbewapend in een konvooi door de stad rijdt. De beelden zijn gemaakt in Rio Bravo.

De drugskartel die het daar voor het zeggen heeft, heeft volgens Mexicaanse media de burgers een avondklok opgelegd zodat ze korte metten kunnen maken met hun rivalen. Drie dagen lang mag niemand naar buiten komen in de avond. Alleen sicarios rijden dan door de straten en liquideren iedereen die buiten aanwezig is.