De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Kopstuk Mocro Maffia Benaouf A. per helikopter overgebracht naar EBI in Vught na verijdelde ontsnapping

De kopstuk van de Mocro Maffia die op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Roermond bevrijd zou worden is overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Dat meldt de NOS. Benaouf A. is aan het einde van de middag met een helikopter overgebracht naar de EBI in Vught. De EBI is een speciale afdeling van de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught. De afdeling is onder meer bedoeld voor vluchtgevaarlijke gedetineerden en andere zware criminelen.

A. zit momenteel een straf van twaalf jaar uit in verband met de liquidatie van Najeb Bouhbouh. Hij werd bij het Crowne Plaza hotel in Antwerpen geliquideerd. Na de liquidatie van Bouhbouh zijn veel doden gevallen en Benaouf A. ontkwam een paar maanden na de liquidatie in Antwerpen zelf aan een moordaanslag. In de Staatsliedenbuurt werd hij onder vuur genomen met AK-47 machinegeweren maar overleefde door in het water te springen.

Een groep Amsterdammers was gisteren van plan A. te bevrijden maar de politie was volledig op de hoogte van de plannen. De ontsnapping werd verijdeld en één van de mannen werd doodgeschoten. Drie anderen zitten vast en naar een onbekend aantal betrokkenen wordt nog gezocht. De politie weet om wie het gaat en is naarstig op zoek naar de verdachten.