© Landelijk Parket

Kopstuk motorclub Satudarah moet worden uitgeleverd aan Nederland

De oprichter en kopstuk van motorclub Satudarah, Michel B., moet worden uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de rechter in Oostenrijk bepaald.

Michel B. zit al sinds begin februari in een cel in Oostenrijk nadat de politie hem tijdens een skivakantie arresteerde. Dit gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM). B. stond toen gesignaleerd en werd gezocht door de autoriteiten. Eerder deze week moest de kopstuk van Satudarah met spoed naar een ziekenhuis inzake hartproblemen.

De oprichter van Satudarah wordt in Nederland verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie die zich bezig zou houden met drugs, wapens, geweld en afpersing. Eind september hield de politie drie andere kopstukken van Satudarah aan. B. wist destijds te ontkomen en liet via zijn advocaat weten niet van plan te zijn zich te melden bij de politie.

De andere kopstukken van motorclub Satudarah die van dezelfde feiten verdacht worden, zijn inmiddels op vrije voeten. B. zit nog vast omdat hij tegen zijn uitlevering aan Nederland in beroep is gegaan.