Kopstuk Amsterdamse onderwereld aangehouden in Marokko

In Marokko is een vermeend kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld, de 34-jarige Houssine Ait S., aangehouden. S. was ten tijde van de arrestatie in het bezit van een vals paspoort.

Dit melden verschillende Marokkaanse media. De verdachte zou aan de politie een vals paspoort hebben getoond op naam van ene Houcine A.

Na de arrestatie heeft de politie twee appartementen in Marrakech doorzocht. Daarbij zijn 34 dure klokkies, meerdere valse identiteitsbewijzen uit verschillende landen, tien mobieltjes, twee tablets en circa 16.000 euro in Marokkaanse dirhams en 700 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Houssine Ait S. wordt gezien als één van de hoofdrolspelers in het langdurige conflict tussen twee groepen in Amsterdam. In dit conflict dat al ruim 3 jaar duurt zijn al heelveel personen geliquideerd. Aan het geweld lijkt geen einde te komen want de liquidaties gaan tot op de dag van vandaag gewoon door. Zoals Benaouf A. al zei: “iedereen in dit conflict wordt geliquideerd”.

A. zou de rechterhand van Houssine zijn en is zelf inmiddels veroordeeld tot 10 jaar celstraf voor betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh in oktober 2012 voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen.