© Policia Nacional

Kopstukken bende dure horlogerovers in Marbella aangehouden

In het Spaanse Marbella zijn kopstukken van een bende dure horlogerovers aangehouden.

Het onderzoek naar de bende werd in januari 2020 gestart na een melding van een gewelddadige diefstal. Tijdens het onderzoek bleek het te gaan om een georganiseerde bende die rijke klanten van onder meer restaurants in Puerto Banus als doelwit had. Er zijn in totaal zeker twaalf soortgelijke diefstallen/overvallen gepleegd door de bende.

De dieven deden zich voor als klanten van luxe horecagelegenheden en kozen daar hun doelwitten uit. Zodra de slachtoffers de restaurants of andere zaken verlieten werden andere leden van de bende ingeseind. Vervolgens werden de dure horloges met geweld van de pols van slachtoffers getrokken.

Na uitgebreid onderzoek zijn nu de vermoedelijke kopstukken van de bende aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit en een 27-jarige Algerijn. De hoofdverdachte bleek in het bezit te zijn van negen valse identiteitsbewijzen. Verder nam de politie zeven horloges, zestien mobiele telefoons en verschillende rijbewijzen en paspoorten in beslag. De verdachten zitten vast en het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.