© Landelijk Parket

‘Kopstukken Satudarah ronselen leden harde kern Willem II voor criminele activiteiten’

Leden van motorclub Satudarah ronselen volgens de gemeente Tilburg jonge Willem II fans voor criminele activiteiten.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Uit verklaringen van politie en gemeente blijkt dat kopstukken van de verboden motorclub op ‘structurele wijze’ harde kern fans proberen te ronselen voor criminele activiteiten. Daarbij wordt als voorbeeld drugshandel en het intimideren en bedreigen van personen genoemd.

De gemeente en politie maken zich ernstig zorgen over deze signalen. ‘Binnen de harde kern van Willem II hebben prominente leden van Satudarah een belangrijke rol’, aldus gemeente Tilburg. De invloed van Satudarah zou te zien zijn op foto’s online en rond activiteiten van dealers in en rond het stadion.

Tien leden van de harde kern van Willem II staan binnenkort in april voor de rechter in Antwerpen op verdenking van deelname aan illegale ‘freefights’. De vechtpartijen zouden in 2017 hebben plaatsgevonden in het bos tegen rivaliserende groepen. In de zaak staan in totaal 56 personen terecht. Van de Nederlandse verdachten zouden volgens bronnen zeker drie personen banden hebben met motorclub Satudarah. De voetbalclub wil niet reageren naar aanleiding van de berichtgeving maar distantieert zich van freefights in het bos.