Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Kwart miljoen cash en heel veel sieraden in beslag bij inval in wietkwekerij na tip

De politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in Helvoirt en een grote wietkwekerij opgerold. Bij doorzoeking werd ook nog een kwart miljoen cash aangetroffen en in beslag genomen.

Er werd naar aanleiding van informatie dat er mogelijke wiet gekweekt zou worden aan het Molenheike, werd er een onderzoek ingesteld. Verder onderzoek leidde dinsdag tot een inval, waarbij inderdaad een wietkwekerij met zo’n 500 planten werd aangetroffen. Drie bewoners werden opgepakt. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

Omdat er ook informatie was dat er veel geld zou liggen werden speciale geldhonden ingezet. Dat bleek niet voor niks want er werd een kluis met 250.000 euro cash aangetroffen. Verder nam de politie ook een flinke hoeveelheid sieraden en drie luxe personenauto’s in beslag.

Er wordt verder onderzoek gedaan naar de achtergronden van de zaak. Een man en een vrouw zitten nog vast en worden verhoord. De andere verdachte is weer op vrij voeten, maar blijft nog wel verdachte. Het onderzoekt wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.