Maandagavond heeft de politie in Waalwijk aan het Walkvat vier mensen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij de verdachten is een grote hoeveelheid wiet aangetroffen. Het gaat om ruim 100 kilogram.

Bij de politie kwam er melding dat een getuige een sterke wietlucht rook op het Walkvat. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in een woning een wietplantage aan. In de woning waren vier personen aanwezig. een 58-jarige man uit Waalwijk, een 62-jarige en een 55-jarige vrouw uit Goirle en een 67-jarige vrouw uit Tilburg. De vrouwen waren op het moment dat de agenten binnenvielen wiet aan het knippen.

Op de zolder van de woning troffen agenten een wietplantage aan. Een deel van de wietplanten bleek al geknipt en een ander deel bestond uit oogstrijpe planten. In drie grote vuilniszakken troffen agenten een grote hoeveelheid gedroogde toppen aan. In totaal ging het om ruim 100 kilogram. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.