Ladingdief gepakt met tientallen computerschermen uit Duitse vrachtwagen op A76

De politie heeft woensdag jongstleden een 34-jarige man uit Veghel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ladingdiefstal uit een Duitse vrachtwagen. De man bleek ook nog gezocht te worden als verdachte voor een diefstal met geweldpleging en poging tot doodslag.

Agenten zagen in de nacht van woensdag 4 naar donderdag 5 januari langs de A76 ter hoogte van parkeerplaats Langeveld een bestelbus rijden. Bij controle van de bus bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond. In de bestelbus lag een grote hoeveelheid dozen met computermonitoren. De chauffeur verklaarde dat hij de monitoren in Duitsland had gekocht maar niet in het bezit was van een factuur. Daarop werd hij aangehouden en de bus met lading voor nader onderzoek in beslag genomen.

Na onderzoek van de politie bleek dat de in totaal ongeveer 60 computermonitoren werden gestolen uit een vrachtwagen uit Duitsland. De chauffeur had niets in de gaten en werd wakker gemaakt door de politie. Hij bevestigde dat er inderdaad ongeveer 60 monitoren waren verdwenen en deed aangifte. De man had niets gemerkt van de diefstal.