Ladingdieven op heterdaad betrapt bij roven sportschoenen uit vrachtwagen op A73

De politie heeft op de A73 bij Horst na een achtervolging aanhoudingen verricht voor een ladingsdiefstal.

Agenten zagen afgelopen nacht rond 3.00 uur op parkeerplaats Hondsiep bij Cuijk hoe een aantal mannen vanaf een vrachtwagen met dozen naar twee witte bestelbussen liepen. Op een gegeven moment ging de vrachtwagen er toeterend vandoor omdat de chauffeur kennelijk de diefstal had opgemerkt. De mannen stapten vervolgens in de witte busjes en reden met gedoofde verlichting ook naar de snelweg. De agenten gingen direct in de achtervolging en vroegen om versterking van collega’s.

De achterste bestelbus met een Frans kenteken, werd even later aan de kant gezet en de twee inzittenden, Roemenen van 23 en 34 jaar oud, werden aangehouden. Het busje was leeg en een ander busje met Bulgaars kenteken stopte opeens en de inzittenden gingen er te voet vandoor. De twee mannen verdwenen in de bosjes. In het busje werd de buit aangetroffen van de diefstal. Het ging om 84 paar sportschoenen van een bekend merk.

De bussen en de buit zijn in beslag genomen. De politie heeft nog met een politiehelikopter en speurhond gezocht naar de gevluchte mannen. De twee zijn niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.