Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Lagere celstraf Nederlandse atleet voor drugshandel op muziekfestival Sziget

De Nederlandse atleet Roelf B. en zijn vriend Gert-Jan N. hebben in hoger beroep een lagere straf gekregen voor drugshandel op muziekfestival Sziget in Hongarije.

De Nederlanders hebben van het gerechtshof een straf van vier jaar opgelegd gekregen voor drugshandel. Dat is een jaar minder dan de eerder opgelegde vijf jaar die de rechtbank eind juni had opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM), dat destijds respectievelijk acht en tien jaar cel had geëist, ging tegen die straf in hoger beroep.

Zowel justitie als de verdachten kunnen niet meer in beroep gaan tegen de straf die dinsdag is opgelegd en is zodoende onherroepelijk. De twee mogen de straf in Nederland uitzitten, bevestigde de advocaat van B., Gergo Simon. ‘Het huisarrest is opgeheven en ze kunnen met hun familie vrij naar Nederland reizen.’

De atleet Roelf B. en medeverdachte Gert-Jan N. werden in augustus 2019 op het populaire festival gepakt met een grote hoeveelheid xtc-pillen en wiet. Na de ontdekking werden de twee vastgezet en in staat van beschuldiging gesteld.