Lau G. is vandaag opnieuw aangehouden inzake de ‘moord’ en/of verdwijning van twee mannen uit Venray. Ook de 39-jarige Geert G. uit Baarlo is voor de tweede keer aangehouden in verband met deze zaak. Nieuwe feiten en omstandigheden zouden de reden zijn voor hun aanhouding. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

Lau G. werd in 2007 ook gearresteerd in deze zaak. De twee mannen uit Venray waren het jaar daarvoor spoorloos verdwenen na een inbraak in een wietplantage. De 19-jarige Fouad Bendella en de 23-jarige Karim Fourkour hadden kennissen laten weten dat ze een wietplantage zouden rippen. Toen het tweetal niet meer terugkwam gingen een broer en vriend een kijkje nemen bij de wietplantage.

In het pand werd een grote plas bloed aangetroffen. Van Bendella en Fourkour ontbrak verder ieder spoor. Hun lichamen zijn nooit meer gevonden maar toch gaat de politie ervan uit dat ze zijn vermoord. Dit onder meer door de vondst van de grote hoeveelheid bloed. Volgens geruchten zouden de lichamen zijn opgelost in zoutzuur. Justitie ziet Lau G. als hoofdverdachte maar heeft hem tot op heden niet kunnen veroordelen.

Lau G. kwam vorige week nog in het nieuws omdat hij gekozen was als nieuwe president van motorclub No Surrender in Limburg. Dat G. verdacht wordt van een dubbele moord was voor president van No Surrender Klaas Otto geen probleem. ‘Lau heeft geen strafblad en zolang hij maar geen strafbare feiten pleegt in ons motorhesje. Lau is ook een amicale man en het lijkt me een gezellige kerel’, aldus Otto. De aanhouding van vandaag kan haast geen toeval zijn want G. zou vermoedelijk vandaag beëdigd worden als president van het Limburgse chapter van No Surrender.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl