Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Leden motorclub Caloh Wagoh aangehouden voor liquidatie Belg in Spijkenisse

In een onderzoek naar een liquidatie van een Belgische zakenman in Spijkenisse, zijn leden van motorclub Caloh Wagoh aangehouden.

Er is bij politie en justitie in het liquidatieproces tegen kopstukken en leden van de motorclub nieuw bewijs naar voren gekomen. Het gaat om bewijs inzake de liquidatie van Stefaan Bogaerts uit België. De man werd in 2017 in Spijkenisse beschoten en geliquideerd.

Het nieuwe bewijs heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Het gaat om een 33-jarige en een 49-jarige man uit Den Haag. Het OM ziet hen als de schutters in de moord op de Belg. De 49-jarige verdachte is aangehouden in zijn cel. Hij zat al vast vanwege betrokkenheid bij de beschieting van een woning in Doorn. De andere verdachte was tijdelijk vrij, maar al wel verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Spijkenisse.

In het zogenoemde Eris-strafproces tegen kopstukken en leden van motorclub Caloh Wagoh heeft kroongetuige Tony de G. een reeks verklaringen afgelegd over hun betrokkenheid bij liquidaties, opdrachten daarvoor en de voorbereiding van moorden. Veel bewijs is in handen gekomen van justitie na een enorme blunder van Caloh Wagoh leider Delano R. alias ‘Keylow’. Hij heeft foto’s gemaakt van PGP-berichten waarin gesproken werd over moorden en andere zeer belastende zware misdrijven. Het proces wordt op 6 mei voortgezet met een volgende pro-forma zitting.