Leden Italiaanse familie aangehouden op verzoek Belgische autoriteiten

Op verzoek van de Belgische autoriteiten heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) zes verdachten aangehouden in een onderzoek naar een criminele organisatie rond een Italiaanse familie in Belgisch Limburg. Zij zouden zich minstens 15 jaar lang bezig hebben gehouden met de grootschalige invoer en handel in drugs.

In Nederland hielden arrestatieteams (AT) van de politie zes verdachten aan waaronder de Italiaanse hoofdverdachte. Hij is samen met drie anderen rond middernacht aan tafel van een Japans restaurant in een Amsterdams hotel aangehouden.

De andere verdachten werden aangehouden in Aalsmeer en Zeewolde. Het Belgisch Federaal Parket heeft voor deze verdachten een Europese aanhoudingsbevel afgegeven.

Bij de invallen zijn zeven woningen en drie bedrijfspanden in Amsterdam, Rotterdam, Aalsmeer, Zeewolde en Tiel doorzocht. Daarbij zijn computers, mobiele telefoons, munitie, kleine hoeveelheden drugs, enkele kluizen, twee voertuigen en meer dan € 50.000,- aan contanten in beslag genomen.

Naar verwachting zullen de aangehouden verdachten binnenkort worden overgeleverd aan België.

Bron: OM