Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Leden No Surrender opgepakt nadat doodsbange chauffeur vrachtwagen vol met cocaïne dumpt en vlucht

De politie heeft vanochtend invallen en doorzoekingen gedaan in verband met cocaïnesmokkel naar Engeland. Het gaat om vijf verdachten waaronder leden van motorclub No Surrender van het chapter Almere.

De vier verdachten zijn mannen van 23, 29, 30 en 42 jaar uit Almere. De vijfde verdachte is een 46-jarige man uit Hilversum. Naast deze verdachten vermoedt de recherche en het Openbaar Ministerie (OM) dat enkele hoger geplaatste landelijke figuren bij No Surrender wellicht als opdrachtgever of financier betrokken zijn bij de drugssmokkel.

In januari 2018 ging het mis toen een chauffeur de opdracht van een Nederlands transportbedrijf aannam om met een vrachtauto goederen af te leveren op een adres in Engeland. Toen hij eenmaal arriveerde kreeg hij door de verschillende aanwijzingen het sterke vermoeden dat er mogelijke drugs in zijn vrachtwagen verstopt waren. In paniek en uit angst liet hij zijn truck achter op een parkeerplaats en is met de veerboot teruggegaan naar Nederland.

Toen hij van boord ging in Hoek van Holland zag hij dat vier mannen hem stonden op te wachten. Uit onderzoek is gebleken dat drie van deze mannen lid zijn van het Chapter Almere van No Surrender. Een van die mannen had een vuistmes en met zand verzwaarde handschoenen bij zich. De man voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij er vandoor is gegaan en zich meldde bij de Koninklijke Marechaussee en zijn verhaal heeft gedaan.

Vervolgens werd in zijn vrachtwagen een partij cocaïne aangetroffen. Het ging om enkele tientallen kilo’s. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de chauffeur omdat er vanuit het criminele milieu signalen zijn dat zijn leven gevaar loopt en dat leden van de motorclub No Surrender actief naar hem op zoek zijn. Het onderzoek naar de drugssmokkel is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.