Drie leden Satudarah opgepakt om mishandeling

Maandag heeft de politie in Apeldoorn en Arnhem drie leden van motorclub Satudarah aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 34-jarige man in een café aan de Hoofdstraat in Apeldoorn op 23 augustus. De aangehouden mannen komen uit Apeldoorn.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 23 augustus kreeg de politie melding over een vechtpartij in een café. Toen de politie eenmaal ter plaatse was waren de verdachten er al vandoor. Het slachtoffer, een 34-jarige Apeldoorner, verklaarde door een aantal leden van motorclub Satudarah te zijn mishandeld. De man vertelde met één van hen een conflict te hebben.

Cafébezoekers bevestigden dat die dag meerdere mannen direct na binnenkomst op de 34-jarige man af waren gelopen en hem mishandelden. Het slachtoffer zou daarbij tientallen keren geschopt en geslagen zijn.

De politie stelde een onderzoek in naar de mishandeling en kon al snel de identiteit van de verdachten vaststellen. De drie aangehouden mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Twee mannen van 44 en 49 jaar oud zijn in hun woning in Apeldoorn aangehouden. Een 32-jarige man uit Apeldoorn werd in een woning in Arnhem aangehouden. De mannen zijn in verzekering gesteld.