De politie kreeg een best wel aparte melding binnen over een ‘mini leeuw’ in een kooi in een weiland in Tienhoven.

Agenten hebben na de melding een onderzoek ingesteld en zijn naar de Burgemeester Huijdecoperweg gereden. Ter plaatse werd inderdaad een ‘mini leeuw’ of welp aangetroffen in een kleine kooi. Kennelijk heeft iemand een leeuw gekocht en is van zijn of haar gedachten veranderd. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de eigenaar.

De leeuw is waarschijnlijk een maand of 3 of 4 oud. De leeuw is opgehaald en overgebracht naar een nieuwe verblijfplaats. Hier wordt verder onderzocht naar de achtergrond van de leeuw. Het onderzoek wordt gedaan door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, zij zijn hier namelijk in gespecialiseerd. Kent u iemand die onlangs een jonge leeuw heeft aangeschaft of heeft u informatie over deze specifieke welp? Neem dan contact op met de Politie. Dit kan via 144 of 0900-8844.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vandaag kregen we een hele bijzondere melding op de Burgemeester Huijdecoperweg in Tienhoven; “melder treft een mini leeuw aan in een kooi in een weiland”. Ter plaatse troffen we deze jonge welp aan in een kleine kooi. Hij bleek hier te zijn achtergelaten. De leeuw is waarschijnlijk een maand of 3 of 4 oud. De leeuw is opgehaald en overgebracht naar een nieuwe verblijfplaats. Hier wordt verder onderzocht naar de achtergrond van de leeuw. Het onderzoek wordt gedaan door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, zij zijn hier namelijk in gespecialiseerd. Kent u iemand die onlangs een jonge leeuw heeft aangeschaft of heeft u informatie over deze specifieke welp? Neem dan contact op met de Politie. Dit kan via 144 of 0900-8844.

Een bericht gedeeld door Politie Stichtse Vecht (@politie_stichtsevecht) op