Leider Los Caballeros Templarios omgekomen

In Mexico is de leider van het beruchte Los Caballeros Templarios kartel Enrique ‘Kike’ Plancarte omgekomen bij een vuurgevecht met mariniers. Dit heeft een regeringsfunctionaris, die anoniem wenst te blijven, medegedeeld.

Het is de tweede tegenslag voor de Caballeros Templarios want enkele weken geleden kwam één van de oprichters om het leven. De al drie jaar dood gewaande Nazario Moreno Gozaléz alias ‘El Mas Loco’ werd doodgeschoten bij een vuurgevecht met eenheden van de veiligheidsdiensten. Ook ‘Kike’ kwam om na een vuurgevecht. Hij werd in de centrale deelstaat Querétaro doodgeschoten door Mexicaanse mariniers. In de bijgevoegde video is Kike’s dochter Melissa Plancarte al zingend te zien met haar groep ‘Amor de Pirateria’.


De Mexicaanse autoriteiten hebben de laatste maanden de nodige successen geboekt in de nutteloze strijd tegen de drugskartels. Hun grootste slag was de vangst van ’s werelds machtigste drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán. Hij werd in februari na een lange jacht van elite troepen van de Mexicaanse marine opgepakt.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl