© Crime-Nieuws.nl

Vermeende drugsbazen zeer groot crimineel cocaïne netwerk op Nationale Opsporingslijst

Justitie heeft twee vermeende drugsbazen van een zeer groot crimineel netwerk op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Het gaat om Mohammed Najib Kajdouh en Fahd el Kandoussi die, samen met de reeds aangehouden verdachte Mounir K, door justitie gezien worden als de absolute leiders van een zeer groot crimineel netwerk die zich jarenlang heeft bezig gehouden met het binnenhalen van grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa en uiteindelijk Nederland.

De gezochte mannen stonden in direct contact met verschillendr drugskartels in Zuid-Amerika en afnemers van cocaïne in Europa. De drie leiders van de organisatie waren de personen die bepaalden wanneer een partij werd geïmporteerd, hoe groot de partij zou worden, hoe de partij geïmporteerd zou worden en aan wie de partij zou worden (door) verkocht. De verdachten hebben met deze handel waarschijnlijk tientallen miljoenen euro’s per jaar verdiend. Dit geld lijkt veelal te zijn uitgegeven aan luxe goederen en onroerend goed, al dan niet in het buitenland.

De politie linkt de twee ook aan verschillende geweldsdelicten uitgevoerd door personen in ‘dienst’ speciaal voor dit soort werk. Hierbij zijn diverse personen (zwaar) gewond geraakt. Zo werd per vergissing een man neergeschoten die lag te slapen in een chalet in de gemeente Tienhoven toen deze onder vuur werd genomen en vonden er, in opdracht van de verdachten, diverse schietincidenten plaats in Tilburg en Waalwijk.

De gezochte vermeende drugsbazen bevinden zich volgens het OM niet in Nederland maar vermoedelijk in Dubai en/of Marokko. Ook zijn in het onderzoek mogelijke connecties gevonden die wijzen op een verblijfplaats in Turkije. De verwachting is volgens een woordvoerder dat de verdachten niet meer in Nederland komen omdat zij ervan op de hoogte zijn dat zij door de autoriteiten worden gezocht.