Levenslang en 28 jaar cel voor Nederlanders in België om roofmoord

In België is de Nederlander Manuel van V. (28) maandag veroordeeld tot een levenslange celstraf inzake de gewelddadige roofmoord op vastgoedmakelaar Gunther Haagen (38) uit Ravels. Zijn Nederlandse ex-vriendin Tessa van D. kreeg 28 jaar celstraf opgelegd.

Het voormalig stelletje zal de straf uit moeten zitten in België. Een derde verdachte, Marc van D. ook een Nederlander, die betrokken was bij het afpersen en beroven van de ouders van het slachtoffer kreeg vijf jaar voorwaardelijk opgelegd. De straffen waren conform de eis van het OM.

De gewelddadige roofmoord vond plaats op 19 oktober 2011. Manuel van V. en Tessa van D. hadden een afspraak met Gunther Haagen om een aantal woofferningen te bekijken. Het stel was niet geïnterreseerd in de huizen, maar in de Range Rover van het slachtoffer. In een leegstaande woning in Weelde werd hij aangevallen en om het leven gebracht met ongeveer vijftig messteken.

Vervolgens is Manuel samen met Marc van D. naar de woning van Haagen en zijn ouders gereden en hebben daar losgeld geëist voor de vrijlating van hun zoon. Ze zijn er vandoor gegaan met geld juwelen en een Mercedes.