Levenslang geëist voor brute moord om schuld van slechts € 180

Dinsdag 16 april heeft het Openbaar Ministerie (OM) een levenslange gevangenisstraf geëist tegen een 54-jarige man uit Oosterhout voor de moord op een 46-jarige man eveneens uit Oosterhout. Op 25 februari 2012 werd het slachtoffer om het leven gebracht met maar liefst 29 messteken. De ver dachte werd kort na de moord aangehouden en zit sindsdien vast.

In de moordzaak staan ook twee medeverdachten terecht. Tegen hen, een man en vrouw, heeft het OM vijf maanden cel geëist. Beiden zouden willens en wetens sporen van het misdrijf hebben gewist en op enig moment vuurwapens in bezit hebben gehad.

Het motief voor de moord zou volgens het OM een schuld van € 180 zijn. De verdachte zou op 25 februari in een steegje aan de Keiweg in Oosterhout de 46-jarige slachtoffer hebben aangevallen en tientallen keren hebben gestoken met een mes. In totaal werd het slachtoffer 29 keer gestoken.

De 54-jarige verdachte is zoals ze dat noemen een ‘bekende’ van politie en justitie. In 1992 werd hij ook al veroordeeld voor een levensdelict. Hij kreeg toen een celstraf en TBR (heet tegenwoordig TBS) opgelegd. Na 12 jaar te hebben gezeten werd hij in 2004 genezen verklaard en in vrijheid gesteld.

Volgens de officier van justitie moet de maatschappij voorgoed beschermd worden tegen deze verdachte en is een levenslange gevangenisstraf op zijn plaats.

Maandag 29 april zal de rechtbank uitspraak doen.

Bron: OM