Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Levenslang voor gewapende overval op geldtransport in Tanger

In Marokko zijn zes personen veroordeeld voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een geldtransport van G4S in 2014 in de stad Tanger. De rechtbank legde een aantal personen levenslange celstraffen op.

De twee hoofdverdachten kreeg van de rechter een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Een derde persoon moet 10 jaar zitten en de andere drie hebben allen een celstraf van vijf jaar opgelegd gekregen. De moeder van de hoofdverdachte werd ook vervolgd maar is door de rechtbank vrijgesproken. Naast de celstraffen zijn er hoge boetes opgelegd die de verdachten moeten gaan betalen aan G4S en aan de familie van een van de gewonde slachtoffers. Niet iedereen zit vast in deze zaak er lopen nog internationale arrestatiebevel uit tegen een aantal personen.

Bij de gewapende overval op 24 februari 2014 sloegen vier gewapende overvallers toe toen een geldtransport van G4S geparkeerd stond bij een bank in Tanger. De daders openden vrijwel direct het vuur en maakten een groot geldbedrag buit. In totaal omgerekend zo’n half miljoen euro.

https://youtu.be/CMXRGlACU4o