Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Levenslang voor miljonair die per ongeluk moord bekende tijdens opnames HBO documentaire

De Amerikaanse miljonair Robert Durst, die een moord tijdens opnames van een documentaire per ongeluk bekende, heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De 78-jarige Durst werd recent door een jury in Californië schuldig bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Hij schoot Susan Berman door haar hoofd om te voorkomen dat ze zou getuigen in de zaak rond de verdwijning van zijn eerste vrouw, Kathleen McCormak. De miljonair is verdachte in de verdwijningszaak maar nooit vervolgd.

Een documentaire van HBO uit 2015 bracht de Berman-zaak weer aan het rollen. Tijdens de opnames van ‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’, versprak hij zich. Durst was even naar de wc gegaan en vergat dat zijn microfoon nog aanstond en gekoppeld was. Zodoende kon iedereen meeluisteren toe hij tegen zichzelf mompelde: ‘Wat heb ik in hemelsnaam gedaan? Ze allemaal vermoord, natuurlijk.’

Volgens de aanklagers hebben de opnames de zaak het laatste zetje gegeven. Zonder de bekentenis zou Durst waarschijnlijk niet zijn vervolgd. De rechter heeft de miljonair nu een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor de per ongeluk bekende moord.