cooked sausage
Photo by mali maeder on Pexels.com

Levenslang voor vegan moeder na dood zwaar ondervoed zoontje

Een Amerikaanse veganistische moeder heeft levenslang opgelegd gekregen vanwege de dood van haar zwaar ondervoed zoontje.

De 18 maanden oude Ezra overleed in 2019 aan uithongering en woog nog maar zeven kilogram. Er werd een onderzoek ingesteld en de andere kinderen vertoonden ook symptomen van uithongering. Ze zouden er erg vermagerd uit hebben gezien met een gelige huid en verrotte tanden.

Artsen hebben een autopsie uitgevoerd en het kind bleek al een week niet te hebben gegeten voor hij overleed. Uit verder onderzoek bleek de moeder, de 39-jarige Sheila O’Leary uit Florida, gaf haar kinderen voornamelijk mango’s, bananen, avocado’s an ramboetans. De baby kreeg ook nog borstvoeding.

De moeder is aangeklaagd inzake de dood van Ezra en heeft hiervoor een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen. Daarnaast kreeg ze ook nog gevangenisstraffen van 30 en 5 jaar voor het mishandelen van haar andere kinderen. Haar man Ryan zit nog vast in verband met dezelfde zaak in afwachting van zijn vonnis.