Levenslange celstraf voor oprichter ‘Silk Road’

Ross Ulbricht alias ‘Dread Pirate Roberts’ is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het oprichten van Silk Road, een online marktplaats voor drugs en andere illegale zaken.

Ross Ulbricht heeft een extreem lange gevangenisstraf gekregen voor het slechts oprichten van een website. De hypocriete Amerikaanse rechter heeft vermoedelijk een voorbeeld willen stellen door Ulbricht een levenslange gevangenisstraf op te leggen. Ook al werden er onder meer drugs verhandeld via Silk Road zo een extreme straf is totaal niet op zijn plaats. Ulbricht en zijn advocaat hebben laten weten in hoger beroep te gaan.

Naast de veroordeling is er ook beslag gelegd op miljoenen dollars. Het Amerikaanse ministerie van justitie schat dat er voor ongeveer 1,2 miljard dollar aan transacties is gedaan via Silk Road. Op elke transactie zou Ulbricht een percentage aan bitcoins hebben verdiend.

Vrijdag werd de 23-jarige Maikel S. alias ‘SuperTrips’ uit Woerden veroordeeld voor grootschalige drugshandel via Silk Road. Hij kreeg tien jaar celstraf opgelegd in ruil voor zijn medewerking. In totaal zou hij meer dan een half miljoen XTC pillen, 104 kilo MDMA, 4 kilo cocaïne en diverse andere soorten drugs hebben verkocht. Daarmee zou ‘SuperTrips’ miljoenen euro’s hebben verdiend.

Levenslange celstraf voor oprichter 'Silk Road'