In Duitsland is een rechts-extremist veroordeeld tot een levenslange celstraf voor het doodschieten van een politieagent.

Toen de politie een jaar geleden naar de woning van de man ging om wapens in beslag te nemen liep de situatie uit de hand. Agenten deden een inval waarop de man gelijk het vuur opende. Drie agenten werden geraakt waarvan één levensgevaarlijk. Het slachtoffer bezweek uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens de rechter gaat het om moord aangezien de man zich duidelijk had voorbereid op een gewelddadige confrontatie met de politie. Hij droeg een kogelwerend vest en had tientallen wapens in huis. de rechts-extremist, die zichzelf ziet als zogenaamde Rijksburger, kwam de rechtszaal lachend binnen en hoorde het vonnis onbewogen aan.

Rijksburgers zijn Duitsers die de Bondsrepubliek niet erkennen en die geloven dat het Duitse Rijk met de grenzen van 1937 nog bestaat. Ze weigeren belasting en boetes te betalen en willen geen identiteitspapieren. Het komt erop neer dat het gewoon een groep racisten is die graag teruggaat naar de tijd dat Hitler de baas was in een groot deel van Europa.