tattookillers liquidatie poging, liquidatie amsterdam tattoo killers
Wees daadkrachtig in het Chinees. © Politie

Levenslange gevangenisstraffen geëist tegen ‘Tattookillers’ voor liquidatie Onno Kuut

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft levenslange gevangenisstraffen geëist tegen de mannen die bekend zijn gaan staan als de ‘Tattookillers’.

Volgens het OM zijn de vier verdachten verantwoordelijk voor de moord op hun vriend Onno Kuut. Het slachtoffer werd aangetroffen in een kuil en bleek te zijn gemarteld. Net als de vier verdachten had Kuut een grote tatoeage op zijn rug met een Chinese tekst die vrij vertaald, ‘wees daadkrachtig’, betekend.

Het onderzoek naar de moord op Onno Kuut uit Enschede kwam aan het rollen door een 33-jarige getuige. De man zou meerdere belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de vier verdachten Cor P. (35), Evert S. (38), Brian P. (31) en Jeroen S. (41). Dit deed hij omdat hij naar eigen zeggen zelf op de dodenlijst van de groep zou hebben gestaan en besloot zodoende te gaan getuigen in ruil voor bescherming van politie en justitie.

Het lichaam van Onno Kuut werd op 25 maart 2009 aangetroffen in Hoek van Holland. Het slachtoffer bleek te zijn gemarteld voor zijn dood. Zijn dood zou te maken hebben met een fout gelopen liquidatie van Yasin Chakor en Boneka Belserang. Omdat de groep bang was dat Kuut zou gaan praten bij een eventuele aanhouding besloten ze, volgens de getuige en justitie, maatregelen te nemen.

Volgens de officieren van justitie is een ander mogelijk motief het feit dat Kuut geld gestolen zou hebben van één van de verdachten. Het zou gaan om enkele tienduizenden euro’s. De verdachten zelf weigeren iets te verklaren en ontkennen in alle toonaarden iets te maken te hebben met de moord op Kuut. De rechters doen binnenkort uitspraak in deze zaak.