De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van een Belgische zakenman in Spijkenisse, een verdachte aangehouden. De man, lid van motorclub Caloh Wagoh, is in de gevangenis aangehouden.

Op 21 september 2017 werd Stefaan Bogaerts doodgeschoten op de Lisstraat in Spijkenisse. De liquidatie was tegenover een café dat gelinkt werd aan de motorclub. Sinds de moord is er een nieuwe eigenaar die niets te maken heeft met Caloh Wagoh of andere criminele activiteiten.

Die dag reed Bogaerts enige tijd door Spijkenisse en het leek erop dat hij niet precies wist waar hij moest zijn. Toen hij arriveerde in de Lisstraat werd het slachtoffer vrijwel direct onder vuur genomen. Bogaerts raakt zwaargewond en bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen.

De daders zijn na de liquidatie gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. De wagen is twintig minuten na de moord brandend aangetroffen in Barendrecht. De politie vond daar ook kleding die in brand was geraakt en die vermoedelijk van de daders is geweest. Van de kleding zijn DNA-sporen weten veiliggesteld.

De politie heeft na uitgebreid onderzoek in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn de verdachte aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Den Haag die volgens de politie lid is van motorclub Caloh Wagoh. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.