De liquidatie bij een café in Marrakech is naar alle waarschijnlijkheid een grote fout geweest van de schutters.

Volgens Marokkaanse media en bronnen was de 26-jarige geneeskunde student Hamza Chaib op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. De schutters hebben zich enorm vergist en de verkeerde persoon doodgeschoten. Het echte doelwit zou volgens lokale media de eigenaar van het café zijn, of dit echt zo is heeft de Marokkaanse politie niet bekendgemaakt. De man zat even voor de schutters ter plaatse kwamen nog in het café op dezelfde stoel als de doodgeschoten student. De daders hebben kennelijk niet gekeken naar wie ze liquideerden en begonnen gelijk in paniek te schieten.

De Marokkaanse politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie. In Marokko zijn er nagenoeg geen liquidaties die op deze wijze met vuurwapengeweld worden uitgevoerd. De recherche heeft dan ook groots uitgepakt om de moord op de onschuldige student op te lossen. Na de liquidatie hebben de daders een Yamaha T-Max motorscooter waarop ze gevlucht zijn in brand gestoken. Ook het moordwapen is samen met de motorscooter verbrand.

De Marokkaanse binnenlandse veiligheidsdienst (DGSN) werkt snel en een aantal uren na de liquidatie zijn er aanhoudingen verricht in Casablanca. De politie heeft in totaal zes personen aangehouden. Wat hun rol is geweest bij deze zaak is niet bekend. De mannen werden al gezocht voor onder meer internationale drugssmokkel en witwassen.