De daders van de liquidatie bij café La Creme in Marrakech zouden geprobeerd hebben om een ooggetuige om het leven te brengen. De vrouw ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Volgens de Marokkaanse krant Al Massae zag één van de schutters een vrouw in haar auto zitten en liep naar haar toe. De vrouw had de liquidatie van begin tot eind gezien en ook het gezicht van de daders. Omdat de schutters identificatie vreesden wilden ze de vrouw om het leven brengen. Er werd een vuurwapen op haar gericht maar de schutter bedacht zich opeens en sloeg samen met zijn mededader op de vlucht.

Kort daarna brandde de Yamaha T-Max motorscooter die gebruikt is bij de liquidatie volledig uit. Ook het vuurwapen waarmee de onschuldige geneeskunde student Hamza Chaib werd vermoord lag bij de brandende T-Max. De Marokkaanse politie hield al snel verdachten aan in verband met de liquidatie.

Het bleek te gaan om twee Nederlanders, namelijk de 24-jarige Edwin R.M. en Shardyone G.S. beide uit Amsterdam. Het duo wordt er van verdacht de moord te hebben uitgevoerd en is in isolatie geplaatst in de gevangenis uit angst voor wraak. Het onderzoek is nog in volle gang en de Marokkaanse politie verwacht in binnen- en buitenland aanhoudingen te (laten) verrichten.