Liquidatie klusjesman Mehmet Kiliscoy in Beuningen door twee schutters was foutje

De liquidatie van klusjesman Mehmet Kilicsoy in Beuningen blijkt naar alle waarschijnlijkheid een foutje te zijn.

Na uitgebreid onderzoek blijkt nu dat de moord op Kiliscoy een vergismoord was. De daders hebben de verkeerde persoon doodgeschoten. Dat bevestigt de politie Oost-Nederland na berichtgeving van De Telegraaf. De klusjesman kwam die dag om het leven maar een ander persoon zou het echte doelwit zijn geweest.

Op 6 juli 2020 werd de man in de vroege ochtend door twee schutters onder vuur genomen in het centrum van Beuningen. Hij zou op dat moment onderweg zijn geweest naar een schilderklus. De daders zijn na de liquidatie op de vlucht geslagen in een bestelbusje. Later zijn de twee overgestapt in een zwarte Renault Megane. De auto werd later uitgebrand teruggevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de moord.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en ook gekeken naar het leven van Kiliscoy. Er is helemaal niets verdachts gevonden. Zijn familie ging er vanaf het begin al van uit dat het om een vergismoord gaat. Het gaat om de laatste foute liquidatie in een reeks van vergismoorden. De laatste zeven jaar zijn er zeker dertien personen per vergissing doodgeschoten.

De politie kan niet zeggen wie het echte doelwit van de liquidatie in Beuningen dan wel was. ‘We zoeken mensen die ons antwoorden kunnen geven’, aldus de woordvoerder. In Opsporing Verzocht worden deze week beelden getoond en wordt er verder aandacht besteed aan de zaak.