Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Liquidatie Martin Kok toegevoegd aan Marengo-proces inzake Mocro Maffia liquidaties

De liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime wordt toegevoegd aan het grote moordproces-Marengo waarin vermeende kopstukken van de Mocro Maffia verdacht worden van een reeks liquidaties.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder dit jaar al een soortgelijk verzoek ingediend om de moord op Kok toe te voegen aan het Marengo-proces. Dit werd toen afgewezen door de rechtbank. Vandaag is besloten om de liquidatie van Martin Kok alsnog toe te voegen aan het proces rond onder meer de gezochte Ridouan T. een vermeend Mocro Maffia kopstuk.

De 26-jarige Achraf B. zit al sinds april vorig jaar vast voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op Kok. In oktober werd hij in zijn cel aangehouden voor nog twee liquidaties. De liquidatie van Hakim Changachi begin 2017 in Utrecht en de liquidatie van Samir Erraghib in 2016 in IJselstein.

Het Marengo-proces draait nu om vier moorden, inclusief de moord op Martin Kok, en een reeks poging tot liquidaties en voorbereidingen daartoe. Er zijn twaalf verdachten waaronder Ridouan T. die op de Nationale Opsporingslijst staat.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een club in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.