De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘Liquidatie Mocro maffia voorkomen in Utrecht’

In Utrecht is vorige week mogelijk een liquidatie voorkomen bij een shisha-lounge. Het doelwit zou een man zijn uit de entourage van Benouaf A. Dat meldt misdaadnieuws.com op basis van bronnen.

Het mogelijke doelwit was volgens misdaadnieuws.com Chafik Y. uit Weesp. Eerder werd een moordaanslag op zijn broer Chahid Y. gepleegd. Dit was op 1 november 2014 in Almere. Destijds ontplofte een explosief onder de auto waarin Y. en een vriend reden. Na de explosie werden ze vanuit een BMW hevig onder vuur genomen. Beide mannen overleefden de poging liquidatie.

Dit keer zou dus zijn broer Chafik mogelijk aan de beurt zijn geweest als een oplettende bezoeker van de shisha-lounge niets had opgemerkt. Diegene zag twee verdachte mannen voor de lounge in een auto zitten. Daarop heeft iemand de politie gebeld.

Toen de politie ter plaatse kwam was de auto met de mannen al verdwenen. Volgens een andere bron van misdaadnieuws is er door de politie een vermoedelijke vluchtauto gevonden. In het voertuig zouden twee (automatische) vuurwapens zijn aangetroffen. Arrestaties zijn niet verricht.