De politie heeft naar nu blijkt mogelijk een liquidatie en/of overval verijdeld. Er zijn drie verdachten aangehouden. Naar een vierde persoon is de politie nog steeds op zoek.

De Amsterdamse recherche hield een gestolen auto met duplicaat kentekenplaten die geparkeerd stond op het Marchanthof in Amsterdam in de gaten. De recherche hield er ernstig rekening mee dat het voertuig gebruikt zou gaan worden bij een liquidatie.

Donderdagavond 14 november werd de auto uiteindelijk in gebruik genomen. Een observatieteam van de recherche volgde de auto en een arrestatieteam sloot zich hier niet veel later bij aan. Vanuit Amsterdam reed het voertuig via de A1 naar de A50. Omdat de politie en het OM geen risico wilden nemen werd overgegaan tot aanhouding op de A50.

Net voordat het arrestatieteam toesloeg op de A50 nabij Arnhem wisten drie verdachten de auto te ontvluchten. De bestuurder kon direct worden aangehouden door het AT en in de directe omgeving werd ook nog een tweede verdachte aangetroffen en meegenomen. Eén van de verdachten kon na onderzoek worden aangehouden op het CS van Arnhem. Om de verdachte aan te kunnen houden werd zelfs het treinverkeer even stilgelegd.

Bij doorzoeking van het voertuig werd al snel duidelijk dat de mannen iets van plan waren. In en bij de auto werden diverse vuurwapens waaronder volautomatische vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Naast de vuurwapens werden ook breekijzers vuisthamers en lege tassen in de auto van de verdachten gevonden. Derhalve sluit het onderzoeksteam niet uit dat men mogelijk van plan was om een gewapende overval te plegen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl