De identiteit van de man die gisteravond geliquideerd werd in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid is bekend. Het gaat om een bekende crimineel in de Amsterdamse onderwereld, de 25-jarige Turk Murat Garki.

Moordatlas was de eerste die met de identiteit van het slachtoffer kwam. De politie heeft nog niet kunnen bevestigen dat het gaat om de 25-jarige Murat Garki. Volgens Het Parool bevestigen ingewijden dat Garki is geliquideerd.

Eerder werd gedacht dat de liquidatie van Garki mogelijk te maken zou hebben met de geruchtmakende en langslepende onderwereldoorlog tussen twee groepen in Amsterdam. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet het geval. De modus operandi van de daders bleek al anders te zijn dan voorgaande liquidaties waarbij meestal met volautomatische machinegeweren werd geschoten. Garki is slechts met één of twee schoten geliquideerd.

Garki was een bekende van de politie en zou zelf verdacht zijn geweest van een reeks misdrijven. Hij zou een aantal jaren geleden ook veroordeeld zijn geweest voor het bezit van een vuurwapen en een jammer. Dit jaar werd hij nog aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Aytas Göraler, de voormalig eigenaar van discotheek The Sand. Die zaak werd wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.