De liquidatie van de Utrechtse crimineel in een restaurant in Torremolinos zou mogelijk gelinkt zijn aan een geripte partij cocaïne en een liquidatie van een zakenman in Marbella.

Volgens Spaanse media zou er een link zijn met de liquidatie van de 33-jarige Hamza Ziani uit Utrecht. De man werd in een vol restaurant in Torremolinos doodgeschoten. De Utrechter was kort voor de moord op borgtocht vrijgelaten. Hij zou vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een conflict tussen verschillende criminele groepen in Zuid-Spanje.

El Español meldt dat de moord op Ziani mogelijk gelinkt is aan de liquidatie van de 36-jarige zakenman David Avila alias ‘El Maradona’. Hij werd voor de ogen van zijn gezin van dichtbij door een huurmoordenaar om het leven gebracht. De liquidatie zou te maken hebben met een verdwenen partij cocaïne van 400 kilogram.

De Nederlandse groep zou hierbij betrokken zijn geraakt nadat ze blokken cocaïne hadden gekocht. Via de stempels op de partij coke kwamen ze erachter dat het hier om de geripte partij cocaïne ging. De Colombiaanse drugsbazen zouden daarna wraak hebben genomen op de groep rond ‘El Maradona’ genaamd ‘Los Gordos’.

Tot nu toe zijn meerdere personen geliquideerd. Recent werd een Fransman doodgeschoten door een huurmoordenaar. Of zijn moord ook te linken is aan dit conflict wordt onderzocht door de Spaanse recherche.