UPDATE: Poging tot liquidatie voortvluchtige crimineel in Kaatsheuvel

In de Berndijksestraat in Kaatsheuvel is een 31-jarige voortvluchtige crimineel onder vuur genomen door onbekenden. Mogelijk gaat het hier om een liquidatiepoging.

Rond 21.20 uur werd het slachtoffer meerdere keren beschoten en belde de politie. De man wist zichzelf in veiligheid te brengen en hield zich schuil tot de politie arriveerde. Hij bleek te zijn geraakt in zijn voet en is onder politiebewaking overgebracht naar het ziekenhuis. Na medische behandeling is hij overgebracht naar een penitentiair ziekenhuis omdat de gezochte crimineel nog een aantal jaren celstraf open heeft staan.

De politie zette na de schietpartij de plaats van het delict af en startten een onderzoek. Kort na de schietpartij kwam er melding binnen van een autobrand op de Tussenbaan in De Moer. De brandweer heeft de brand geblust en de politie onderzoekt of er een link is met de schietpartij. Als dat zo is, gaat het hier bijna zeker om een geplande en doelgerichte liquidatiepoging.

(UPDATE)

Het slachtoffer van de liquidatiepoging is de 31-jarige Toon D.. Hij is veroordeeld tot 12 jaar cel voor een dodelijke schietpartij in 2008 in Tilburg. Op 11 maart 2008 schoot D. zijn jeugdvriend Flavio Fadda dood.