Dinsdagavond besteed Opsporing Verzocht aandacht aan de liquidatie op de 22-jarige Mohamed Alarasi in Amersfoort. Er wordt onder meer een compositietekening getoond. Mogelijk zou het gaan om een persoonsverwisseling en hadden de daders het gemunt op Samir Jabli die onlangs geliquideerd werd in Amersfoort. Tevens zou er een link zijn met de liquidatie op Tarik El Idrissi in Amsterdam op 31 januari 2014.

Volgens de politie zouden er aanwijzingen zijn dat de liquidaties met elkaar te maken hebben. Maar in het kader van het onderzoek kunnen hier geen verdere mededelingen over worden gedaan.

Maandagavond 20 januari werd de 22-jarige Mohammed Alarasi rond 22.00 doodgeschoten voor de sporthal de Pelikaan in Amersfoort. Na de liquidatie reden de daders er vandoor in een zwarte BMW 550i die later uitgebrand werd aangetroffen in Leusden. Vervolgens stapten ze over in een andere auto, vermoedelijk een BMW 3-serie type E90.

Direct na de liquidatie startte de recherche een groot onderzoek. Daarbij is onder meer met getuigen gesproken. Op basis van verklaringen is er een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto gemaakt. In de uitzending van Opsporing Verzocht zal deze getoond worden.

Het is nog niet duidelijk waarom Mohammed Alarasi werd doodgeschoten. Het onderzoeksteam houdt er dan ook rekening mee dat er mogelijk sprake was van een persoonsverwisseling. Niet Alarasi, maar de 38-jarige Samir Jabli zou mogelijk het beoogde doelwit zijn. Jabli werd later op 1 december 2014 geliquideerd op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort.