De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Onderzoek liquidaties Amsterdam leidt naar wapenarsenaal in Brabant

De politie heeft in een onderzoek naar liquidaties in Amsterdam in een loods en woningen in Brabant en België een groot wapenarsenaal aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om onder meer zestig zware vuurwapens, munitie en handgranaten. 

De politie kwam de wapens op het spoor nadat in onderzoeken naar liquidaties in Amsterdam informatie hierover naar voren was gekomen. Uiteindelijk werd een zeer groot wapenarsenaal aangetroffen in de loods. De gebruiker van de loods, de 64-jarige Jan B., werd korte tijd later door een arrestatieteam op straat aangehouden.

De politie deed na de aanhouding zoekingen in woningen in Brabant en België. Bij de actie zijn in totaal zo’n zestig vuurwapens, waaronder automatische vuurwapens, revolvers, pistolen, geweren, geluidsdempers en een pistoolmitrailleur inclusief demper aangetroffen. Daarnaast is een grote hoeveelheid munitie gevonden, onder andere van het type dat in een AK-47 moet, geluiddempers, handgranaten, schietpennen, stroomstootwapens en ploertendoders. Ook lag er een doos en koffer vol met XTC pillen.

De Amsterdamse recherche is druk bezig met onderzoeken naar de liquidaties op straat en probeert hier een halt aan toe te roepen. Dit doen ze door bijvoorbeeld ook achter de wapenhandelaren aan te gaan die het mede mogelijk maken voor de moordcommando’s om hun werk uit te voeren.

De AK-47 een zeer geliefd vuurwapen bij moordcommando's.
De AK-47 een zeer geliefd vuurwapen bij moordcommando’s.