De verdwenen partij cocaïne die ten grondslag lag aan de golf van liquidaties de afgelopen anderhalf jaar blijkt gewoon te zijn onderschept door de Belgische autoriteiten. Dit meldt Nieuwe Revu.

Benaouf A. en zijn groep hadden een lading coke vanuit Zuid-Amerika laten overkomen naar Antwerpen. Maar bij het binnenhalen van de lading gaat het helemaal fout. De groep die ingeschakeld werd om de drugs uit de container te halen meldde Benaouf dat er geen drugs te bekennen waren.

Echter geloofden zij dat niet en gingen er vanuit dat de drugs geript waren. Al helemaal nadat er cocaïne op de markt zou zijn gekomen voor dumpprijzen met een logo gelijk aan die van de verdwenen partij. Daarop volgden enkele geruchtmakende liquidaties die waarschijnlijk nog een tijd door zullen gaan. Zoals Benaouf zelf zei: “Iedereen in dit conflict wordt geliquideerd”.

Maar nu blijkt dat al het geweld mogelijk voor niks is geweest aangezien de partij coke gewoon door de douane in beslag is genomen. In maart 2012 stond de inbeslagname al op verscheidene nieuwssites zoals Het Laatste Nieuws en De Morgen. Daar werd toen melding gemaakt van een partij van 225 kilogram coke die op 23 februari 2012 werd onderschept. De drugs zaten in een container mer verhuisgoederen afkomstig uit Chili. Dit is vermoedelijk de verdwenen partij coke.

Maar of dit wel zo is blijft een raadsel. Volgens een ander theorie zouden de autoriteiten een vals bericht hebben verspreid betreffende de inbeslagname van de coke om het oplaaiende geweld te temperen. Maar of dit er allemaal nog toe doet is maar zeer de vraag aangezien er al zoveel bloed heeft gevloeid.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl