De 34-jarige Braziliaanse Luana Luz Xavier is gisteravond voor de ogen van haar tienerdochter en zoontje met meerdere kogels geliquideerd. Haar kinderen moesten toekijken hoe hun moeder op straat meedogenloos werd doorzeefd door de schutters.

Dit meldt Het Parool. De Braziliaanse Luz Xavier werd rond 19.30 uur aan de Beeckestijn doodgeschoten. Naar nu blijkt waren haar zoon en dochter hier getuige van. Zij moesten toekijken hoe hun moeder met meerdere kogels werd doorzeefd. Reanimatie mocht niet meer baten. Luz Xavier bezweek ter plekke aan haar verwondingen. Kort na de liquidatie is op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan een auto in brand gestoken. Vermoedelijk gaat het hier om het voertuig van de daders.

Luz Xavier is vermoedelijk niet alleen maar geliquideerd omdat ze de vriendin van een kopstuk uit de groep rond wijlen Gwenette Martha is. In een inmiddels verwijderde reactie op AT5 werd een vriendin van iemand uit de groep Gwenette ervan beschuldigd een rol te hebben gespeeld bij een mislukte liquidatie op de Poortdreef in Almere.