© crime-nieuws.nl

Luxe boot in beslag en wietkwekerijen opgerold bij doorzoekingen na anonieme melding

De politie heeft na een anonieme melding panden doorzocht en wietkwekerijen ontdekt. Bij de actie is een luxe boot in beslag genomen.

Naar aanleiding van de binnengekomen anonieme melding werd een onderzoek gestart door de politie. Samen met de gemeente Wijdemeren werden dinsdagochtend drie naast elkaar gelegen bedrijfspanden in Ankeveen doorzocht. Hierbij werd een kleine wietkwekerij met 79 planten aangetroffen en ontmanteld. Ook werd er een kleine hoeveelheid aan illegaal, zwaar vuurwerk aangetroffen in een van de auto’s die op het terrein stond. Bij de actie werd verder beslag gelegd op een luxe boot.

Naar aanleiding van de vondst zijn er in Hilversum nog twee panden doorzocht door de politie. Daarbij werd in een woning een tweede wietkwekerij aangetroffen met 63 planten. Ook deze kwekerij is direct geruimd. In het andere pand zijn geen strafbare feiten ontdekt. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Een 50-jarige man uit Hilversum moet later langskomen op het politiebureau voor een verklaring.